Litteraturfestivalen i Åbo 22.4.2023

Lördagen den 22 april är det dags för Litteraturfestivalen i Åbo. Målet med festivalen är samla litteratur- och skrivintresserade från hela Svenskfinland och ge deltagarna en chans att träffas, uppleva inspirerande program och knyta nya kontakter.

Litteraturfestivalen i Åbo arrangeras av Finlands svenska litteraturföreningar (FSL) i samarbete med Åbolands litteraturförening. Festivalen riktar sig till litteraturföreningarnas medlemmar i Åboland, Nyland, Österbotten och Åland samt andra intresserade.

Festivaldagen inleds med en tjuvstart kl. 10 där en del av festivaldeltagarna får en möjlighet att bekanta sig med Åbo Akademis boksamlingar. Själva festivalen börjar kl. 11 på Gillesgården i Åbo.

På programmet står bland annat författarsamtal, paneldiskussion, verkstäder och en kvällsfest. Gästande författare är Karin Erlandsson, Rosanna Fellman, Zinaida Lindén och Adrian Perera. Samtalen utgår inte enbart ifrån författarnas senaste böcker, utan skrivande och författarskap behandlas ur ett bredare perspektiv.

Festivaldeltagarna har även möjlighet att pröva på korta verkstäder i estradpoesi, ordkonst, serieteckning eller gå på en litteraturpromenad i Åbo centrum. Kvällen avslutas med fest och middag på Skärgårdsbaren.

Vi bjuder på program och kaffe under dagen. Lunch på egen bekostnad. Antalet deltagare är begränsat, därför kräver festivalen en förhandsanmälan. Anmäl dig senast den 14.4 via följande länk: https://forms.gle/e4EFyNF3FeBz4sJh6

Länk till Facebook-evenemanget: HÄR.

Var med och påverka Åbolands litteraturförenings verksamhet!

Åbolands litteraturförening ordnar mångsidig verksamhet kring litteratur och skrivande. Nu vill vi höra vilka åsikter våra medlemmar har om våra tidigare och framtida evenemang! Vilka evenemang är ni intresserade av att delta i? Hurdana evenemang vill ni se i framtiden? Vad ska vi ta i beaktande när vi planerar vår verksamhet?

Fyll i enkäten på följande webbadress: https://forms.gle/ruwcfC6Tr9aLKDdXA

Fyll i blanketten senast den 31.3. Bland de som svarar lottar vi ut ett presentkort till valfri bokhandel (värde 50€).